Titanový HRANATÝ hrnec v praxi - šunkofleky
Titanový hrnec je vhodný jak pro vaření na SPORÁKU, tak pro pečení v TROUBĚ. Můžeme tak připravovat pokrmy v jednom hrnci a není potřeba špinit další nádobí!
.
Ve videu je ukázka přípravy šunkofleků, kdy nejprve jednotlivé ingredience ORESTUJEME v hrnci na SPORÁKU, a poté, společně s těstovinami, je ZAPÉKÁME v tom stejném hrnci v TROUBĚ!
Ingredience pro 8 osob:
- lžíce sádla pro orestování uzeného masa a cibule
- 400 g uzeného masa
- 1 ks cibule
- lžíci másla pro lepší chuť
- špetka pepře
- 500 g fleků nebo jiných těstovin
- 5 vajíček
- 500 ml smetany na šlehání
- špetka soli
Postup:
- do hrnce dáme lžíci sádla a orestujeme uzené maso, poté přidáme cibuli, lžíci másla a restujeme, poté přidáme špetku pepře
- do orestované směsi přidáme uvařené těstoviny a celý pokrm přikryjeme poklicí a přendáme ze sporáku do trouby a zapékáme na 160 °C po dobu 10 min
- mezitím si v misce rozmícháme 5 vajíček a 500 ml smetany na šlehání a špetku soli a tuto směs přidáme do šunkofleků
- celý pokrm zapékáme cca 30 min
Po zapečení šunkofleků stačí hrnec VYTŘÍT UBROUSKEM a hrnec je připraven opět k dalšímu VAŘENÍ nebo PEČENÍ.