Kuřecí čína v TITANOVÉ WOK pánvi - recept
Doba přípravy a vaření cca 35 minut.
Suroviny potřebné pro 2 porce:
400 g kuřecí prsa, 1 cibule, 1/2 pórku, 1/2 lžíce kari, 1 vejce, 3 papriky (nejlépe zelená, žlutá a červená), 2 lžíce solamylu, 6 lžic tmavé sójové omáčky, 1 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy masa: cca 10 minut
- maso nakrájíme na kostičky
- na nakrájené maso nalijeme 1 PL rostliného oleje, 1 PL sójové omáčky, posypeme kari kořením a obalíme v solamylu a vajíčku
Maso necháme marinovat, mezitím si připravíme zeleninu.
Postup přípravy zeleniny: cca 5 minut
- nakrájíme cibuli na plátky
- nakrájíme pórek na kolečka
- nakrájíme papriku na čtverečky cca 2x2cm
Postup vaření: cca 15 – 20 minut
- na prudko orestujeme maso cca 5 minut
- dozlatova opečené maso přendáme do jiné nádoby
- do wok pánve, kde se dělalo maso dáme orestovat zeleninu, restujeme
cca 3 minuty - zalijeme 5 PL sójové omáčky a přiklopíme poklici, podusíme cca 2 minuty
- přidáme zpět maso, vše promícháme a můžeme dle vlastní chuti ještě chvíli povařit ideální čas cca 5-10 minut
Jako přílohu doporučujeme rýži nebo nudle.
Videoukázka vaření ve wok pánvi
Wok pánve
TIP: Kuřecí čínu nejsnáze uvaříte v titanové wok pánvi s poklicí. Podívejte se na naši nabídku.