Princip vaření v napařovacím hrnci
Příprava pokrmů probíhá ve skleněných napařovacích nástavcích, které lze použít pro jakýkoliv hrnec o stejném rozměru jako je nástavec. Vaření v páře probíhá na principu cirkulace páry o vysoké teplotě. Při vaření nepřichází bezprostředně do styku potrava s vroucí vodou, nýbrž je vařena okolo proudící parou. Na dně výparníku jsou ventilační otvory o dostatečném průměru, pomocí kterých se pára cirkuluje. Vlastní šťáva z potravy stoupá rovněž vzhůru a kondenzuje se na skleněné poklici. Tímto oběhem je potrava vařena velmi šetrně pod bodem varu.
Pro maximální efektivitu zdravého vaření, doporučujeme pokrmy připravovat ve 2 kusech napařovacích nástavců, kdy můžeme celé menu připravovat ve stejný čas! Do prvního spodního pařáku dáme jídlo, které se vaří nejdéle (většinou maso) a do druhého pařáku dáme jídlo, které se vaří kratší čas (přílohu jako brambory, zeleninu). Vodu v hrnci můžeme podle chuti různě okořenit, popř. připravit vývar na polévku nebo omáčku. Pro ty, kteří chtějí celé menu připravovat v páře, doporučujeme zakoupit některý z našich napařovacích hrnců. Pro indukční sporáky máme také variantu indukčních napařovacích hrnců.
Pokračujte dále na: vaření v páře
Zpět