Hodnocení obchodu

Hodnocení obchodu

[20. 11. 2024] Anonymní recenze
addSkvělé nádobí a výborná komunikace s p.Zavadilovou.
[20. 11. 2024] Anonymní recenze
Skvělá pani na telefonu, ochota, vstřícnost, proste super! Velké díky! Jana
[19. 11. 2024] Anonymní recenze
vše celkem klaplo,až na záměnu pánve
[14. 11. 2024] Anonymní recenze
Vstřícnost při objednání. Dobré ceny.
[12. 11. 2024] Anonymní recenze
addVše ok.
[12. 11. 2024] Anonymní recenze
Komunikace a rychlost dodání byla naprosto na jedničku

Všechny recenze zákazníků najdete na stránce našeho obchodu na serveru Heureka.cz.

Nedávné články

Nedávné články

Image
Titanový HRANATÝ hrnec v praxi - lasagne
Image
Kuřecí čína v TITANOVÉ WOK pánvi - recept
Image
TITANOVÝ KASTROL v praxi - kuřecí křídla na medu
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - vaječná omeleta
Image
Může se dát hrnec do trouby?
Image
Losos v napařovacím hrnci recept
Image
TITANOVÁ PÁNEV v praxi - smažení palačinek

Jak vařit v titanovém nádobí

Vaření v titanovém nádobí je SNADNÉ, RYCHLÉ a dokáže v něm VAŘIT KAŽDÝ!

Při vaření v titanovém nádobí nemusíte požívat ŽÁDNÝ TUK (nebo používáte pouze jeho minimální množství pro lepší chuť nebo při přípravě smažených pokrmů).

Při úvodním rozehřátí nádobí výrazně snížíte výkon tepelného zdroje - stačí i na 1/3 - záleží na typu pokrmu, který připravujete. Pár minut před koncem zdroj tepla vypnete úplně. Nádobí se tím zbytečně nepřehřívá, ŠETŘÍ energii a tím i PENÍZE!

Postup, jak vařit v titanovém nádobí:

  1. Nádobí je nutné rozehřát na provozní teplotu, na které pak jídlo na sporáku připravujeme. Provozní teploty docílíme tím, že nádobí na sporáku rozehřejeme na maximální výkon, zhruba na 1 minutu (záleží na zdroji tepla). Zda jsme docílili správné teploty si ověříme jednoduše tím, že stříkneme pár kapek studené vody na dno nádoby. Pokud kapky zasyčí, je nádoba správně rozehřátá a můžeme na ní začínat připravovat pokrmy bez přidání tuku. Menší množství tuku nebo oleje přidáváme pouze v případě smažení určitých druhů jídel – například potraviny obalené ve strouhance, bramboráky, nebo cibule. Nádobí stačí lehce vymazat olejem nebo tukem a rozehřát.

  2. Poté už můžeme zdroj tepla snížit.

  3. Vařič vypneme pár minut před dokončením, tím využijeme tepelných vlastností nádobí a jídlo necháme samovolně dokončit, aniž bychom spotřebovávali energii.

Titanové nádobí je určené pro varné plochy plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční vařič je určené indukční titanové nádobí. Veškeré nádobí AMT Gastroguss, včetně skleněných poklic a úchytů, můžeme rovněž dát do trouby na teplotu až 240 °C, čímž dosáhneme jeho univerzálního využití. U plynu doporučujeme užití plotýnky z důvodu jednodušší údržby stříbrného dna.


Při vaření je vhodné používat plastové, dřevěné nebo silikonové pomůcky, které můžete zakoupit na našem e-shopu. Ostré předměty mohou v titanovém materiálu zanechat stopy, které však na kvalitu a přípravu jídla nemají žádný vliv – jedná se pouze o estetickou záležitost.



Pokračujete dále na: titanové nádobí 


Zpět