AMT Tlakový hrnec ø 24 x 19 cm / 5.5 l - sada 3 díly
Tlakový titanový hrnec ø 24 x 19 cm/ 5.5 l - 3 dílná sada obsahuje:
1. titanový hrnec ø 24 x 19 cm/ 5.5 l,
2. tlakové víko,
3. skleněnou poklici ø 24 cm.
Tlakový titanový hrnec je vhodný pro sporáky plynové, elektrické a sklokeramické. Pro indukční variantu tlakového titanového hrnce klikněte zde.
Hlavní výhodou vaření v tlakovém hrnci je RYCHLOST - díky vaření pod tlakem jsou jídla rychleji uvařena a tím pádem ŠETŘÍTE energii a čas! Např. brambory, které byste při klasickém vaření na sporáku vařili 20 minut, v tlakovém hrnci je vaříte pouze 5 minut!
V případě potřeby však můžete tlakové víko vyměnit za skleněnou poklici a v hrnec můžete použít pro klasické vaření nebo pro dovaření jídel, která jste nejprve vařili s tlakovým víkem.
Parametry
- Výška
- 19 cm
- Průměr
- 24 cm
- Typ
- Titanové hrnce
- Objem nádoby
- 5,5 l
- Objem
- 5 - 6 l
- Materiál
- Titanové
- Barva
- Černá
Informace k takovému titanovému hrnci
- balení obsahuje titanový hrnec, tlakové víko a skleněnou poklici
- tělo hrnce je ze slitiny silumin (hliník a křemík) – která se vyznačuje výbornou vodivostí tepla (dochází tak k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla)
- na těle hrnce jsou nanesné 4 nepřilnavé vrstvy s příměsí titanu – nepřilnavý povrch hrnce umožňuje vaření bez tuku, připalování a drhnutí
- zesilné dno a stěny hrnce mají akumalační schopnost (pokrmy vydrží dlouho teplé)
- umělohmotné úchyty na hrnci a na poklicí při vaření na sporáku nepálí
- hrnce lze použít i do trouby – umělohmotná rukojeť a skleněná poklice jsou odolné do 240 °C
- kvalitní a odolný materiál zabezpečuje dlouhou životnost pánve – záruka 3 roky na povrch a 25 let na rovnost dna
- hrnec se snadno čistí bez namáčení a drhnutí – doporučujeme tzv. tepelný šok, kdy rozpálený hrnec buď vytřeme papírovým ubrouskem a poté opláchneme, anebo do rozpáleného hrnce nalijeme studenou vodu, zbytky jídla se uvolní, odplaví a celý obsah vylijeme, poté hrnec vytřeme do sucha, hrnec lze také mýt v myčce
- rozměry hrnce: průměr 24 cm, výška 19 cm, objem 5.5 l
Značka výrobce | AMT Gastroguss, Německo |
Typ varné desky | Plynové, elektrické, sklokeramické |
Vhodné do trouby | ano do 240°C |
Vhodné do myčky | ano |
Vaření bez tuku | ano |
Poklička | ano, vhodná do trouby do 240°C |
Typ povrchu | nepřilnavý titanový povrch, neobsahuje PFOA |
Materiál | hliníková slitina, nepřilnavé titanové vrstvy |
Povrchová úprava rukojeti | tepelně odolný plast - na sporáku nepálí, použití v troubě do 240 °C |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Průměr | 24 cm |
Výška | 19 cm |
Objem | 5.5 l |
Délka záruky | 3 roky na povrch, 25 let na rovnost dna |
Hmotnost | 2 600 g |
Jak vařit v tlakovém hrnci:
1. Do titanového hrnce přidejte potraviny, které chcete vařit a přidejte min. 350 ml tekutiny pro vytvoření páry.
2. Uzavřete hrnec tlakovým víkem.
3. Nastavte úroveň tlaku - tlakové víko má 2 úrovně tlakového vaření:
- 1. úroveň - pozice I - je pro vaření jemnějších potravin (zelenina, ryby, ovoce, apod.)
- nebo 2. úroveň - pozice II - je pro vaření tvrdších potravin (maso, masové vývary, apod.)
4. Sporák zapněte na maximální výkon.
5. Jakmile začne z regulačního ventilu unikat pára a objeví se červený indikátor tlaku na tlakovém víku, tak můžeme výkon sporáku snížit na minimum a od tohoto momentu začneme počítat dobu vaření.
6. Jakmile doba vaření uplyne, vypneme sporák. Počkáme až přestane unikat pára a poté pomalu otáčíme ventilem z pozice II do pozice I a z pozice I do pozice pára. Pokud vaříme na pozici I, můžeme přepnout rovnou na pozici pára.
7. Jakmile přestane unikat pára a červený indikátor klesne dolů (nejde vidět), můžeme tlakový hrnec bez obav otevřít.
!NIKDY neotvíráme tlakové víko silou!
Ukázka vaření v tlakovém hrnci - příprava hovězího guláše